Schimmel piano ink klimatanläggning, transport + garanti - 38 000:- • Vend

Säljes 1 maj Göteborg

Schimmel piano ink klimatanläggning, transport + garanti

38 000:- eller byten

Accepterade byten: Prophet 5/10

Fantastiskt Schimmel ”flygel-piano” från 1964 i enastående skick - ett professionellt instrument i högsta klass. Detta exemplar har använts som studiopiano vid professionella inspelningar.

Schimmel är ett av världens främsta pianofabrikat och som pianotekniker vill jag tillägga att dessa tidiga modeller från 50/60-talet är bland det mest kvalitativa jag arbetat med. Schimmels pianon låter alltid fantastiskt och är väldigt problemfria och lättsamma att arbeta med. Just denna modellen (Fortissimo Mod. 108) kan jämföras med andra fina fabrikat som Steinway & Son Z, C. Bechstein 8 och Yamaha U1. Klangen är ren, varm och distinkt med en välbalanserad frekvensgång och kraftfull dynamik från högsta till lägsta ton. En mittenpedal med dämpfilt finns för den som vill få en extra, mjuk och dämpad klang. Möbeln är i fint kosmetiskt skick och lampetterna, som även går att dölja, skänker ett mysigt sken i rummet och god belysning till notstället.

Pianot har varit mycket väl omhändertaget och regelbundet genomgått både ut- och invändig service. Stämnaglar, strängar och mekanik är i mycket gott skick. Inga sprickor eller skador i steg eller vi resonansbottnen. Instrumentet håller stämningen otroligt bra och lämpar sig särskilt i ett professionellt sammanhang så som i en kyrka, konsertlokal eller inspelningsstudio.
Säljes i nystämt (A440 Hz) utförande av auktoriserad pianotekniker med hjulskenor och en mycket välfungerande klimatanläggning (värde ca 8.000 kr) som gör att stämningen håller betydligt längre. Hemleverans inom Västra Götaland, 5 års garanti och pianopall ingår vid köp. Möjlighet att provspela finns i Grästorp kommun. Länk till en inspelning med det aktuella pianot:
open.spotify.com/track/05ZzR6IXXPc7iiuVawrFTB?si=759BTy07Rd2zKxpDsF-6Ig

Fler bilder och ljud/videoexempel finns om så önskas.

Modell: Schimmel Fortissimo Mod. 108
Serienr: 72145
Tillverkningsår: 1964, Tyskland
Mått: Bredd 144 cm, höjd 108 cm, djup 51 cm (mätt från klaviatur till bakstycke)

avatar

Anders

vintage 

Medlem i över ett år

Skicka meddelande
Företag
Skick: Mycket bra
Visningar: 198
Skickas ej
Byten accepteras
Sveriges marknadsplats för musiker sedan 2009