Lägg in annons
Sveriges bästa marknadsplats för musikinstrument, studioutrustning, bandmedlemmar och artister!

Elgitarrer Säljes

Yamaha SR550S. Super Rock'n'roller. Made In Japan 1982

Inlagd 2018-05-16 20:05:32 av Rikard Svärd, Botkyrka, Stockholm.

Skick: Bra, Årsmodell: 1982, Visningar: 401

Yamaha har ju alltid varit kända för sina egna högkvalitativa modeller av gitarrer och basgitarrer men att de också gjorde kopior av Fender och Gibson är mindre känt. Katalogåret 1982-83 så uppdaterade Yamaha sina Stratocaster -kopior som var exklusiva för den inhemska japanska marknaden och lyckades vad jag tycker under endast ett år tillverka en av de bästa stratakopiorna som byggts i serie i Japan. Detta är toppmodellen i serien som endast bestod av två modeller. Visuellt ser de mest ut som en Fender ST57a men halsen och kroppen är mer som en Fender ST62a. Det är som om de försökte få in alla tidiga modeller i en enda modell och det tycker jag nog att de lyckades med ganska väl. I min mening helt i klass med det bästa från samtida Greco, Fernandes, Tokai och Fender Japan.

Gitarren är i mycket fint skick överlag, den har ett lite större lacksläpp på sidan av kroppen över bakre axelbandsknoppen, jag har säkrat det med TiteBond-lim. Den har lite bältesskrap och smådings på baksidan av kroppen, fronten är mycket fin och likaså halsen. Jag har bytt alla skruvar i plektrumskyddet och även höjdjusteringsskruvarna för mickarna då tiden inte hade varit snäll mot dem, jag har även lagt till en fjäder som saknades i tremolo. Helt original i övrigt.

- Kropp i två bitar centrerad al (alder), snyggt matchad.
- Hals helt i lönn (hard maple) med fina originalband (marginellt slitage).
- Halsen har Narrow Medium C-profil (min subjektiva bedöming). Radius är vintagekorrekta 7.25.
- Halsen är spikrak och fullt justerbar, jag har smörjt upp dragstångsmuttern med skyddsvax så den löper smidigt och lätt.
- Halsen är justerad för 009-042.
- 3 x Alnico V Single Coil pickups som mäter 5.75 kOhm i snitt, växlas via en 5-vägs switch. Mickarna är en av denna gitarrens största styrkor, man ska inte låta sig luras av tämligen blygsam output för dessa låter magiskt stort och mycket på allra bästa sätt.
- Elektroniken är original, felfri och utan skrap eller glapp.
- Mekaniken är felfri med lite lätt patina som jag låtit sitta kvar.
- Vikt: 3.3kg

Fler bilder och mer info (om jag glömt något?) finns på begäran. Tyvärr så saknas svajarm och lucka för tremolo på baksidan, detta är något som tyvärr nästan är mer regel än undantag på gamla japanska gitarrer av någon anledning? En enklare bärväska (gigbag) i fint skick ingår.

Inga byten och skambud kommer att ignoreras. Hämtning föredras men gitarren kan skickas inom hela Sverige, köpare betalar frakten. Jag skickar med Blocketpaketet, köpare betalar då ingenting förrän vid uthämtning av paketet och kostnadsfri retur ingår om skon inte skulle passa. Tryggt och bra för både säljare och köpare.

Pris 4495:-
Frakt: 300:- (med Blocketpaketet)
Kan skickas

Besvara annons

  • (ej obligatoriskt)

Svara på frågan. Du måste skriva talet femtiosex med siffror i fältet nedan för att ditt svar ska skickas.

Undvik bedrägeri! Tänk på att aldrig betala i förskott via bankkonto då det är så de flesta bedrägerier sker. Ring eller messa alltid säljaren innan affär. Lycka till med affären!

Hej och välkommen till vend.se!

Vi vill uppmärksamma dig om att du använder en väldigt gammal webbläsare.

För att kunna ta del av vend.se på bästa sätt, bör du uppgradera din webbläsare till en nyare version.

Webbläsare är gratis och finns att ladda hem på någon av följande länkar:

Lycka till och välkommen tillbaka med ny webbläsare!

MVH Macs Moser - Vend.se
macs(a)vend.se