Vintage Silvertone Archtop Akustisk - 3 000:- • Vend

Säljes 13 jan Älmhult

Vintage Silvertone Archtop Akustisk

3 000:- eller byten

Kollar intresset för min Silvertone 658 archtop akustisk gitarr. Knappt 60 år gammal gitarr, som har det där torra, knastriga vintage archtop-soundet.

Som alla så har gamla gitarrer i den här prisklassen har den en del skavanker. Stämskruvarna är bytta och baksidan har lagats vid något tillfälle. Detta är inte något museiobjekt. Men i mina ögon ger det bara patina och mer mojo. Fler bilder finns vid intresse.

Halsen är rak, och har en ganska klassisk 60-tals-profil skulle jag säga. Smal greppbräda, men med ganska mycket trä i själva halsen. Den skulle må bra av en setup och smärre intonering, vilket är fullt görbart med Silvertones klassiska floating bridge-setup. Det finns flera varv till godo på båda håll om man vill justera stallet. Men med det sagt så är gitarren fullt spelbar redan som den är, och jag har inte haft några problem med skorrande strängar och liknande.

Enligt uppgift är detta samma modell som Tom Petty började lära sig spela gitarr på. Bara en sån sak :)

Gitarren kan hämtas eller lämnas i Älmhult/Småland med omnejd. Befinner mig även i trakterna kring Jönköping ganska ofta.

Skulle väl eventuellt kunna tänka mig att skicka den vid behov, men då får man betala några hundralappar extra för den hårda gigbag som gitarren skulle behöva fraktas i. Hämtning kommer att prioriteras.

Har även en Silvertone Stratotone 1420 från tidigt 60-tal som skulle kunna vara till salu till rätt pris. Les Paul-style-gitarr, men ihålig. Google för mer info! Utmärkt skick. En riktig bluesmaskin. Hershey Bar pickups. Prisidé: Kring 9000 kronor.

Aktuella byten: Akustisk gitarr i LG-2/Grand Auditorium/000-storlek, i prisvärt segment. Typ Blueridge, Taylor 114, Recording King, Martin eller liknande.

BVSA

Skick: Bra
Visningar: 329
Kan skickas
Byten accepteras
Sveriges marknadsplats för musiker sedan 2009