Fender Super-Sonic 22 (Deluxe Reverb) - 9 999:- • Vend

Säljes 23 nov Västerås

Fender Super-Sonic 22 (Deluxe Reverb)

9 999:- 11 000:- eller byten

Accepterade byten: Smallsound Bigsound Mini, ThroBak Strange Master, Crowther Hot Cake.

Fender Super-Sonic 22 Combo är ett perfekt alternativ för gitarrister som föredrar rock, blues, pop, soul, country, jazz, hårdrock, grunge, reggae, ska eller rumba. För gitarrister som föredrar möjligheten att kombinera vintage-ljud och -utseende och som inte behöver alltför hög effekt.


I grund och botten är det en Fender, och det är inget denna smidiga combo sticker under stol med, särskilt inte när det handlar om rena och lite halvdistade ljud. Men när man kranar på med lite gain går den utanpå ramarna och bjuder på en mättande distorsions-buffé som man inte alltid förknippat med Fender. För mig är det en ”vill-ha-förstärkare” till ett överkomligt pris, om man ser till ljudomfånget, -kvaliteten och att det är en rörförstärkare rakt igenom. Gå in på YouTube, sök på Fender Super-Sonic 22 och hör om du tycker som jag.


PRIS 9.999 kr eller bästa rimliga bud (nypris 16.500). Kan mötas upp inom rimligt avstånd från Västerås. Kan skickas på köparens bekostnad.


Super-Sonic 22 kan ses om en lågmäld efterföljare till Super-Sonic 60. En av skillnaderna är slutsteget hos 22:an som lär bygga på klassikern Deluxe Reverbs slutsteg med dess två 6V6:or. Däremot är försteget utvecklat en del jämfört med Deluxens. Här finns till exempel två kanaler, Vintage och Burn. Vintage regleras med volym, diskant, bas och en omkopplare för två grundljud döpta till Normal och Fat. Burn-kanalen är givetvis den med mera åka i och här rattas ljudet med två gain-kontroller: gain 1 och gain 2. Här finns även diskant-, mellanregister-, bas-, reverb- och volymkontroller. Reverbet är för övrigt ett Accutronics och av fullängd. Högtalaren är en 50-watts tolvtummare från Eminence med det slående namnet Lightning Bolt. Den bakre panelen har anslutningar för extra högtalare och effektloop. Kanalväxling, reverb, Normal/fat kan skötas via medföljande fotpedal.

Hantering och ljud

Efter lite spelande blir det uppenbart att det inte bara är slutsteget som har släktskap med en Deluxe Reverb. Briljansen, botten och följsamheten påminner väldigt mycket om Deluxens, och banne mig om inte headroomet är ännu bättre/högre i SS 22:an. Hur fanken det nu går till? Hursomhelst bjuder kombinationen Vintage/Normal på ett klassiskt krispigt och på samma gång tungt och stort fenderljud, när sådana är som bäst. Med ett reverb som ger en ren, lång efterklang, så effektivt att man knappt kan skruva upp det till mer än 3. Om man inte vill köra pedal steel med en riktigt biffig ljudbild, förstås.

Med Fat fettas ljudet till (vad annars?) ungefär på samma sätt som om man trampat in en riktigt bra overdrive- eller boost-pedal. Och med ”riktigt bra” menar jag ”riktigt bra”, det vill säga en sådan som fettar till på rätt sätt, utan att stjäla botten, skala av toppen eller överdriva mellanregistret. Bluesläge alltså. Eller countryrock. Grundljudet finns kvar så gitarrens karaktär går igenom tydligt och följsamheten finns här också. 


Fakta


Fender Super-Sonic 22

• Rörförstärkare, combo

• 22 watt

• 2 kanaler: Vintage (Normal/Fat) och Burn

• 3 x 12AX7 och 2 x 12AT7 rör i försteget

• 2 x 6V6 slutrör

• 1 x 12” högtalare, Eminence Lightning Bolt

• Fjäderreverb, fullängd Accutronics

• Effektloopwww.fuzz.se/artikel/fender-super-sonic-22-combo


www.premierguitar.com/gear/fender-super-sonic-22-combo-amp-review

www.malmomusikaffar.com/fender-super-sonic-22-blonde-1018904593

avatar

Torbjörn Andersson

tobbe_ason 

Medlem i 11 månader

Skicka meddelande
Skick: Mycket bra
Visningar: 188
Kan skickas
Byten accepteras
Sveriges marknadsplats för musiker sedan 2009