Chandler Germanium Tone Control - vintage-style EQ - 19 900:- • Vend

Säljes 27 mar Malmö

Chandler Germanium Tone Control - vintage-style EQ

19 900:-

Säljer en Chandler Germanium Tone Control EQ som är en riktig muskel-EQ. Den här använder du när du vill ge ljudet mer karaktär och "bett". Fungerar riktigt bra på sång, bas, elgitarrer, syntljud etcetera.

Chandler är en amerikansk tillverkare som gjort sig kända för sina ljudburkar med vintage-sound. Tone Control är inget undantag och man har medvetet valt att använda germanium transistorer för förstärkning och filtrering då de ger ett karaktäristiskt sound. Det sitter även fina transformatorer i burken som också ger karaktär och tyngd till ljudet.

Basfiltren är passiva och byggda efter gammal Pultec-design och det går att göra det klassiska Pultec-knepet genom att boosta bas samtidigt som man skär bas med filtret bredvid, vilket "blåser upp" basregistret på ett fantastiskt sätt.
Känns sången lite tunn och tråkig är det bara att addera +2dB med basfiltret från 110Hz och nedåt vilket lyfter fram sången och ger den mer auktoritet.
Sedan adderar man övre mellanregister med det aktiva mellanregisterfiltret och "glädjediskant" med det aktiva diskantfiltret. Slutresultatet blir ett mycket mer intressant sångljud med karaktär och attityd.

Redan innan man börjar filtrera ljudet kan man ge det karaktär genom att laborera med ingångssteget och justera [Gain] och [Feedback]. Kombinationen av de två inställningarna bestämmer hur mycket distorsion, vilket typ av distorsion och karaktär som du får med in i EQn.

Detta är en riktigt rolig EQ att arbeta med och enligt mig finns det inga plug-ins som kommer i närheten av vad som går att göra med Germanium Tone Control.

EQn är mono, men den tillhörande nätdelen kan mata två enheter - antingen en EQ till eller en av Chandlers kompressorer.

Passa på att shoppa en riktig muskel-EQ.

Burken är i fint skick och har stått i rökfritt kontrollrum. Jag är enda ägaren, originalkartong och manual ingår.

Chandler Germanium Tone Control pris: 25500kr
Chandler Limited PSU-1 pris: 6300kr


Mitt pris: 19.900kr ink moms

avatar

Freddan

freddan 

Medlem i över ett år

Skicka meddelande
Visningar: 208
Kan skickas
Sveriges marknadsplats för musiker sedan 2009