Akustikmätning och konsultation - 500:- • Vend

Erbjudes 2 apr Stockholm

Akustikmätning och konsultation

500:-

Hejsan!

Behöver du hjälp med akustiken i ditt kontroll/mix/prodrum? Låter dina mixar annorlunda i bilen eller i andra ljudsystem? Har du svårt att t.ex få till basen på prodden/mixen/mastern i dina låtar? Låter vissa bastoner högre, eller lägre, i ditt rum fast du lyssnar i dina jätte raka studiomonitorer?

Efter att ha byggt klart min egna studio har jag ökat mina kunskaper om akustik i små rum över medel pga nördighet och tajt budget. Jag kan därför utföra akustikmätning i olika typer av rum med en kalibrerad usb mikrofon och det kostnadsfria akustikmätprogrammet REW. Därför kan du själv ha kvar mätningarna efteråt och analysera själv om du vill samt lära dig hur ditt rum mäter i olika mätvariabler. Då har du svart på vitt vad som faktiskt är fel, och behöver åtgärdas i din lyssningsmiljö, istället för att låta t.ex ett datorprogram/plugin avgöra. Jag använder dock själv en DRC, digital room correction, för att manuellt göra några sista mindre justeringar i lyssningen. Och tycker DRC är jättebra om man åtgärdat så gott man kunnat i den vanliga fysiska "analoga" akustiken först.

www.roomeqwizard.com/help/help_en-GB/html/iseqtheanswer.html

Jag kan även stämma in flera Svanå Varitunes då jag har 12st själv och lärt mig hur dessa fungerar i samklang. Jag har även lärt mig att bygga helmholtz kvartsvågspipor av material du enkelt kan få tag på i vanlig bygghandel. Och med dessa åtgärda rumsresonanser samt SBIR, även under 100hz, för en billig peng utan att behöva göra studion till en byggarbetsplats. Dessa rör kan placeras t.ex under bord, längs väggar, uppe i tak, eller bakom/under soffan etc. Du slipper då också fast byggnation vilket gör att du enkelt kan ta med dina modulära akustiklösningar till andra ställen om du t.ex byter studiolokal och slipper då riva dyrt investerad inbyggd akustik.

Jag utgår ifrån Stockholm och Norrköping. Men befinner mig i övriga delar av landet emellan åt på jobb. Så tveka inte att höra av dig och berätta om ditt rum och vilka problem du har. Jag kan även bistå med hjälp via mail,Zoom eller telefon.

Jag är ej skolutbildad akustiker utan kan endast akustik gällande små/mindre rum för modern stereo musikproduktion. Ska du bygga rum i rummet, mäta bullervärden, bygga ett operahus, eller fixa till akustiken på kontoret, är jag fel person för jobbet.

Bifogar bilder på min studio och dess frekvensgång utan subwoofer innan och efter min egna akustikbehandling. Kom gärna förbi och lyssna. Mitt rum är 3.5m x 3.5m meter betongbunker. Jag är belägen i Södra Stockholm bredvid kommunikationer, gratis kaffe och parkering.

Mvh Kristoffer

avatar

allan_wallan_music

allan_wallan_music 

Medlem i 1 månad

Skicka meddelande
Skick: Perfekt
Visningar: 347
Sveriges marknadsplats för musiker sedan 2009